За LED изделията

За LED изделията

LED осветление – енергоспестяващо и икономично, дълъг живот на осветителните LED тела, без вредни излъчвания, без живак, опазващи природата… Това са само някои от причините да използваме тази технология. Цените стават все по – достъпни, ефективността все по-голяма. Целта на този материал обаче не е да Ви убеди в предимствата на LED осветлението. Искаме да Ви предпазим от евентуални разочарования.  А именно – каква е разликата между качествените осветители и ментетата на пазара.

Съветът ни е: Доверете се на познати и доказани марки, на представителни и фирмени търговски обекти, на специализирани магазини с компетентен персонал.

По долу са показани някои основни разлики между истинското и ментето. Изводите оставяме на Вас. Примерите са за LED крушки, но това се отнася и за останалите LED осветителни тела

 

Снимка 1 – Цялостна структура на изделието. Не е нужно човек да е специалист за да забележи разликата между двете изделия. Все пак в следващите снимки са описани конкретните разлики и предимства.

 

Снимка 2 – Охлаждане. Вляво е показан алумиениев радиатор за бързо отвеждане на топлината. Вижда се във вътрешната страна на корпуса на крушката. Вдясно просто липсва такъв радиатор, което драстично намалява живота както на LED, така и на драйвера преобразуващ напрежението към диодите.

 

Снимка 3 – Захранване. Вляво е показан самостоятелен драйвер изпълнен с интелигентна интегрална схема. Вдясно драйвера е върху същата платка, на която са и диодите. Това не е безопасно, ниско ефективно е и силно скъсява живота на изделието.

 

  Снимка 4 – Платка с LED. Вляво е изработена от алуминий. С голяма здравина и спомага за охлаждането. Вдясно е от текстолит.

 

 

Снимка 5 – Тип LED. Вляво се виждат висококачествени LED чипове. Те са с висока ефективност. Вдясно са LED с лошо качество, ниско ефективни.

 

 

Снимка 6 – Мощност и Фактор на мощността. Едно от най-важните неща, на които трябва да обърнем внимание. Съответствието между обявените и реалните параметри. В дадения пример се вижда ясно:

  • Качествена LED крушка – при обявена мощност 5W измервателните прибори показват реална мощност 5,29W и Фактор на мощността(PF) – 0.52
  • При ментето – при обявена мощност 5W измервателните прибори показват реална мощност 2,19W и Фактор на мощността(PF) – 0,179
  • Светлинният поток при втория вид е в пъти по-малък от първия.

 

Съставил : инж. Бисер Русев

По материали на: Guangdong Dicken Lighting Technology Co. Ltd

 

 

Работи на OpenCart
Магазин ВИТЕК © 2024 | design: Design Studio WWW